Akupunktur

Akupunktur har i studier visat sig ha god effekt framförallt i smärtlindrande syfte vid artros och spänningshuvudvärk och muskulära problem. 

Välkommen att boka tid för akupunktur

Den akupunktur jag erbjuder är den västerländska akupunkturen som endast används i behandling av olika smärttillstånd.

Syfte med akupunktur är att penetrera huden med en nål och på så vis stimulera muskel eller annan vävnad. Stimuli från nålen har många olika effekter, dels lokalt där själva nålsticket sker dels påverkan på de nervimpulser som berörs av själva nålsticket samt så kommer de ske en effekt i hjärnan som leder till aktivering av smärthämmande system bland annat genom kroppens egna endorfiner.

Beroende på orsak till problemet så sätts nålar på olika ställen, vilket innebär att det är inte alltid på den kroppsdel som det gör ont som nålen kommer sättas. Olika många nålar kommer sättas vid första tillfället och sista tillfället. Behandlingen tar ca 20-40 minuter. Nålen ska stimuleras 2-5 gånger per behandling vilket innebär att den ska snurras på vilket kommer ge en känsla av värme, spänning eller tyngd. Normalt behövs ca 8-12 behandlingar med akupunktur för fullgod effekt